Helpt een saunasessie om af te vallen?

"Ik zou hier graag met veel enthousiasme; 'JAAAAA!' 😁 roepen! Maar helaas klopt het niet helemaal. Begrijp me niet verkeerd, want een bezoek aan de sauna is zeker een heerlijke ervaring en een geweldige ondersteuning voor een gezonde levensstijl. Echter, het idee dat je er direct slanker van wordt, is niet helemaal juist. Dit geldt ook voor een infrarood sauna, ondanks de vele berichten in de pers of op internet. Dus, geloof alsjeblieft niet alles wat je hoort!

Het gewichtsverlies dat je eventueel direct na een saunabezoek opmerkt, wordt voornamelijk veroorzaakt door vochtverlies. Dit kan soms zelfs meer dan een liter zijn. Natuurlijk moet je dit vochtverlies weer compenseren met een drankje (het beste is water), waardoor het verloren gewicht er weer gewoon bij komt.

Een saunasessie bezorgt je niet direct gewichtsverlies, maar dat betekent niet dat het niet ontzettend gezond is! Het heeft een reinigende werking op ons lichaam, en door de stimulerende werking van de sauna op de stofwisseling, worden afvalstoffen sneller door het lichaam afgevoerd. Dit heeft weer een algemeen beter functioneren van het lichaam tot gevolg.

Maar laten we ons vooral niet alleen richten op de effecten op korte termijn; de echte magie van de sauna zit hem in de langdurige voordelen. Denk hierbij aan het bevorderen van je algehele gezondheid, het versterken van je immuunsysteem, het verbeteren van je huid en zelfs het boosten van je mentale gezondheid 😉. Deze voordelen zijn echter niet iets wat je meteen ervaart na ÊÊn enkel saunabezoek, maar ze komen tot uiting door een consistente levensstijl.

Dus, laat je niet misleiden door snelle claims, en geniet vooral van de ontspannende ervaring en alle positieve effecten die het met zich meebrengt! Neem de tijd om te investeren in je gezondheid en welzijn op de lange termijn, en de sauna kan daar zeker een belangrijke rol in spelen."

Vorige
Vorige

↟ Scandinavische levensstijl ↟

Volgende
Volgende

Hoe zorg ik voor minder rook tijdens het stoken?