Hoe lang kan ik het water in mijn hottub bewaren?

In de hottub is het vanzelfsprekend dat je van helder en schoon water wilt genieten tijdens je ontspanningsmoment. Echter, zodra de hottub in gebruik is, wordt het water natuurlijk vuil. Het is daarom belangrijk om te weten wanneer je dit het best vervangen moet worden.

Met onderstaand opties, zorg je ervoor dat je het water zo lang mogelijk kan bewaren;

Filtersysteem

Onze hottubs worden standaard verkocht met een filtersysteem. Een filtersysteem bestaande uit een filter en een UV lamp. De UV lamp zorgt ervoor dat er 80% minder chloor gebruikt dient te worden. Door het dagelijks gebruik van het filtersysteem, wordt het water elke dag gefilterd en proper gehouden.

Voeg antibacterieel middel toe

Voorkomen is beter dan genezen, vooral met de bacteriën die dol zijn op warm water. Daarom adviseren we al voor het eerste gebruik een antibacterieel middel toe te voegen. Hebben bacteriën zich al verspreid, dan zal dit meer moeite kosten om deze weg te krijgen. Denk aan producten zoals Aquafinesse om infecties te voorkomen.

Hygiëne

Een snelle douche voor het badderen is niet alleen verfrissend, maar ook van essentieel belang voor de waterkwaliteit. Met name ongedouchte bezoekers kunnen het water aanzienlijk vervuilen. Probeer het gebruik van zonnebrandcrème en bodylotion in de hot tub te vermijden.

Maak gebruik van spastofzuiger of zeef

Vaak is het zichtbare vuil op het wateroppervlak minder schadelijk voor de gezondheid dan het lijkt. Om opgehoopt vuil te verwijderen, maak gebruik van een waterstofzuige of een zeef voor het drijvende vuil.

Door de bovenstaande tips op te volgen, is het mogelijk om hetzelfde badwater tot 3 maanden in de hottub te bewaren. Het is echter belangrijk op te merken dat factoren zoals weer, het aantal badgasten en de intensiteit van het gebruik invloed hebben op de waterkwaliteit.

Werk je niet met bovenstaande opties, dan raden we je aan om het water na 4 a 5 dagen te vervangen.

Zoals je leest, zijn er dus wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden voor het onderhoud van het water van je hottub. Maar met deze tips moet dat zeker lukken! En wat blijft er dan over? Juist, het allerbelangrijkste:

volop genieten van jouw hottub! 🌿

Vorige
Vorige

Welke gezondheidsvoordelen heeft een hottub?

Volgende
Volgende

Wat is het verschil tussen een ‘jacuzzi’ en een ‘hottub’?