Wat is het verschil tussen een ‘jacuzzi’ en een ‘hottub’?

"Het verschil tussen een jacuzzi en een hottub berust voornamelijk op hun gebruik en historische oorsprong. Hoewel de termen vaak door elkaar worden gebruikt, zijn er subtiele nuances die hen scheiden. De term 'jacuzzi' verwijst eigenlijk naar een gepatenteerd merk van bubbelbaden en spabaden, doorgaans uitgerust met jets die zorgen voor bubbels en massagestralen ter bevordering van ontspanning. Doorgaans wordt een spa elektrisch verwarmd en heeft deze ook een bekleding uit plastic, waardoor het ook minder natuurlijk oogt.

Aan de andere kant duidt 'hottub' op een meer algemene term voor een vat of bad. Historisch gezien werd een hottub vaak vervaardigd uit hout en gevuld met warm water, gericht op ontspanning en therapeutische doeleinden, vaak verwarmd door een houtkachel. In de kern stond de hottub bekend om de eenvoud van warm water in de buitenlucht en de directe band met de natuurlijke omgeving.

Moderne hottubs hebben zich echter geëvolueerd en beschikken nu over kuipen, waardoor het onderhoud gemakkelijker is geworden. Daarnaast kunnen diverse opties worden toegevoegd, zoals jets, LED-verlichting en hybride verwarmingssystemen, waardoor de gebruikerservaring gepersonaliseerd, luxueuzer en gebruiksvriendelijker wordt. Het unieke karakter van een hottub, met zijn aanpasbaarheid, maakt het mogelijk om een persoonlijke wellnessoase te creëren die volledig voldoet aan individuele voorkeuren. Een hybride systeem bijvoorbeeld zorgt ervoor dat je de kans hebt om te verwarmen met een houtkachel of elektrische verwarming, waardoor het gebruiksgemak wordt verhoogd.

Een bijkomend aspect waardoor wij zo gek zijn op onze hottubs en dat hottubs ook zo zo geliefd zijn in Scandinavische landen is hun natuurlijke uitstraling en integratie in de omgeving. De houten omranding en organische aanblik van een hottub dragen bi in de natuurlijke omgeving van je tuin, waardoor je vaak ook gestimuleerd wordt om meer tijd buiten door te brengen. Tijd in je eigen tuin en in de natuur. En dat moedigen wij alleen maar aan. Het doet de tijd even vertragen en het geeft je de tijd om de mooiste herinneringen te maken met de mensen die je graag ziet.


Vorige
Vorige

Hoe lang kan ik het water in mijn hottub bewaren?

Volgende
Volgende

Mogen kinderen mee de sauna in?