Mogen kinderen mee de sauna in?

"DAT WIJ FERVENTE SAUNA-LIEFHEBBERS ZIJN IS AL LANG GEEN GEHEIM MEER! ALS ER WAT TIJD IS, GAAN WE DAN OOK GRAAG DE SAUNA IN. PURE ONTSPANNING EN OOK GEWOON GEZELLIG; WAT BIJPRATEN, GENIETEN, HEERLIJK!

HET LEUKE IS DAT ONZE KINDEREN DEZELFDE KRIEBELS KRIJGEN. ZE ZIJN ER VAN KLEINS AF AAN MEE OPGEGROEID EN VINDEN HET OOK HEEL NORMAAL DAT WE REGELMATIG DE SAUNA IN GAAN.

WE KRIJGEN dan ook wel vaker DE VRAAG OF ‘KINDEREN MEE DE SAUNA IN MOGEN?’ UITERAARD! NET ALS BIJ VOLWASSENEN, HEEFT HET VOOR KINDEREN OOK EEN HEILZAAM EFFECT EN KRIJGEN ZE ER EEN BETERE WEERSTAND DOOR. ER ZIJN WEL ENKELE ZAKEN WAAR JE REKENING MEE MOET HOUDEN. KINDEREN MOGEN SOWIESO NIET ALLEEN DE SAUNA IN. ZE GAAN HET BEST ONDER BEGELEIDING VAN EEN VOLWASSENE. ZORG OOK ZEKER DAT ZE HET VOLLEDIGE saunaRITUEEL SAMEN MET JOU UITVOEREN:

VOORAF DOUCHEN, EEN WARM VOETENBAD NEMEN, NA DE SAUNA AFKOELEN MET LAUW/KOUD WATER ,AFDROGEN EN EVEN RUSTEN en uiteraard; VOLDOENDE HYDRATEREN!

Maar er zijn nog enkele belangrijke zaken waar je op moet letten als je kinderen mee de sauna inneemt;

🌿AAnpassen Temperatuur; ZORG ERVOOR DAT DE TEMPERATUUR VAN DE SAUNA NIET TE WARM IS EN LAAT ZE ZELF AANGEVEN HOE LANG ZE ER GRAAG IN BLIJVEN. Afgaan op hun eigen gevoel en beleving is ideaal.

WIJ HEBBEN ONZE KINDEREN KENNIS LATEN MAKEN MET HET HELE SAUNAGEBEUREN ROND DE LEEFTIJD VAN ONGEVEER 2,5 TOT 3 JAAR. JONGER IS NIET ECHT AAN TE RADEN OMDAT ZE HUN LICHAAMSTEMPERATUUR NOG NIET ZELF KUNNEN REGELEN.

🌿Leeftijdsaanbevelingen: WIJ HEBBEN ONZE KINDEREN KENNIS LATEN MAKEN MET HET HELE SAUNAGEBEUREN ROND DE LEEFTIJD VAN ONGEVEER 2,5 TOT 3 JAAR. JONGER IS NIET AAN TE RADEN omdat ze niet in staat zijn om hun lichaamstemperatuur goed te reguleren. Dit kan leiden tot oververhitting of andere gezondheidsproblemen.

🌿Tijdslimieten: Het is raadzaam om de tijd die kinderen in de sauna doorbrengen te beperken, vooral bij jongere kinderen. Oververhitting kan sneller optreden bij kinderen dan bij volwassenen, dus het is belangrijk om de duur van hun verblijf in de sauna te beperken.

🌿Medische geschiktheid: Voor kinderen met bepaalde medische aandoeningen of gezondheidsproblemen kan het gebruik van de sauna mogelijk niet geschikt zijn. Het is verstandig om vooraf met een kinderarts te overleggen voordat je besluit om je kinderen mee te nemen naar de sauna.

We delen Als fervente sauna liefhebbers heel graag onze liefde voor de sauna met onze kinderen, maar we begrijpen ook het belang van verantwoordelijkheid en zorgvuldigheid bij het introduceren van hen in deze beleving. Door bewust te zijn van enkele zaken, kunnen we een veilige en plezierige sauna-ervaring creëren voor het hele gezin. Het is echt een prachtige gelegenheid om samen te genieten, te ontspannen en te verbinden, terwijl we ook de gezondheid en het welzijn van onze kinderen op de eerste plaats stellen. Met deze bewuste aanpak kunnen we de liefde voor de sauna doorgeven aan de volgende generatie, met respect voor hun individuele behoeften en grenzen.

Leuk weetje nog: In Finland, het land dat wereldwijd bekend staat om zijn rijke saunacultuur, hebben ze een unieke methode als het gaat om de introductie van kinderen aan de sauna. Finse ouders plaatsen vaak een klein badje in de sauna, die op een aangename temperatuur van ongeveer 30 tot 40 graden Celsius wordt gehouden. Terwijl de kinderen speels in het water spetteren, raken ze op een natuurlijke manier vertrouwd met de warme omgeving van de sauna. Deze vroege kennismaking bevordert niet alleen een gezonde gewenning aan de sauna, maar draagt ook bij aan een waardering voor deze eeuwenoude Finse traditie. Leuk toch?

Vorige
Vorige

Wat is het verschil tussen een ‘jacuzzi’ en een ‘hottub’?

Volgende
Volgende

↟ Scandinavische levensstijl ↟